Ganzhou városából érkezett delegáció Szentesre, akik az augusztus 20-i rendezvényen is részt vettek. A kínai város alpolgármestere Zou Zhi Yu és Szabó Zoltán Ferenc polgármester augusztus 21-én írták alá a két város közötti együttműködési megállapodást a városházán. Kiemelt területként a gazdaságot, a kereskedelmet, a kultúrát, a sportot, a turizmust, és az egészségügyet fogalmazták meg, valamint a geotermikus tapasztalatcsere átadását.

A delegáció célja a kapcsolatteremtés és az együttműködés segítése. A szándéknyilatkozat aláírását követően Szabó Zoltán Ferenc polgármester elmondta, a Keleti út program részeként alakult meg a Szentes Város Kereskedőház Nkft., hogy kapcsolati tőkével, információ átadással, ügyintézéssel segítse a helyi vállalkozásokat a kínai városban való megjelenéshez. Zou Zhi Yu alpolgármester kifejtette, hogy Ganzhou 2000 éves történelmi és kulturális város, amely a legnagyobb ritkaföldfém-tartalékkal rendelkezik. Emellett a narancs fővárosának is nevezik.

Kína és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 74. évfordulóján írta alá Szabó Zoltán Ferenc Szentes polgármestere és Zou Zhi Yu Gaznzhou alpolgármestere a baráti városok szándéknyilatkozatát.







Forrás

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!