Újabb veszteség érte Szentes kulturális- és sport életétét. 82 esztendős korában elhunyt Kanász-Szabó Lászlóné Licsicsányi Rózsa amatőr festőművész, aktív úszó.

1940. október 1-jén született, 40 évig dolgozott a szentesi kórházban. 1996-ban lépett először a nyilvánosság elé saját képeivel, azóta festette realista műveit a Kurcáról és a Tiszáról, folyamatosan dolgozott. A Szentesi Életnek adott interjújában elmondta, nem azért festett, hogy elismerjék, és főleg nem az anyagiak miatt, hanem mert számára ez életforma volt, nap mint nap kézbe vette az ecsetet. Kötete is megjelent festményei válogatásából. Több mint hat évtizedes amatőr képzőművészeti tevékenységéért, valamint a város kulturális életének gazdagításáért 2020-ban kapott polgármesteri elismerő oklevelet.

Egyedül élt, de soha nem volt magányos, nagyon sok ismerőse, barátja vette körül. Tagja volt a Kapocs Egyesületnek. 1996-ban ment nyugdíjba, azóta minden nap lejárt az uszodába. A Delfin ESC keretein belül úszott, és számos versenyen vett részt. Számítógépes klubba is járt, időközben a kép- és videó-szerkesztést is megtanulta, három honlapot kezelt, ahová a képeit töltötte fel. – Nagyon széppé tette az életemet a festés, a zene, a sport és a számítógép – emlékezett lapunkban Licsicsányi Rózsa.



Forrás

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!