Szentes Város területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII.
törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott
adattartalommal, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásai miatt. Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).

Szentes Város Önkormányzata (az ebösszeírás adatai alapján) jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, egyetlen célja a törvényi előírásnak megfelelő nyilvántartás létrehozása, mely alapján az állat tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint az ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása a célja. Az ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján illetve letölthetők a www.szentes.hu honlapról, illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal portáján kihelyezett gyűjtődobozba. Az ebösszeíró adatlapok leadásának végső határideje:

2021. szeptember 30.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal





Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!