burgonyával (videó)

Elkészítése: 30-35 perc

Hozzávalók (1 főre): 2 szelet tarja, 5-6 db kisebb burgonya, 5 dkg bacon kockázva, 5 dkg zöldborsó, 5 dkg gomba, 5 dkg póréhagyma, só, bors, fehérbor, libazsír, petrezselyem, reszelt sajt, fokhagyma, olaj a páchoz.
Elkészítése: A 24 órán át olajban, sóban és borsban pácolt tarjaszeleteket egy serpenyőben megkapatjuk, félkész állapotra sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a húsból kisült zsiradékon lepirítjuk a kockázott bacont, hozzáadjuk a gombát, majd a zöldborsót, a póréhagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A serpenyő egyik oldalára igazítjuk a ragut, mellé rakjuk az egyik
tarját, és ráhalmozzuk a felét, majd a másik tarját is belerakjuk és ráhelyezzük a fennmaradó ragut. Ezután az egészet meglocsoljuk a fehérborral. Lassú tűzön folyadékvesztésig pároljuk.

A burgonyát előfőzzük (kb. 8-10 perc). A felhevített libazsíron megpirítjuk
a póréhagymát, majd hozzáadjuk az előfőzött burgonyát, sózzuk, borsozzuk és az egészet összepirítjuk.

Tálalásnál a köretet a tányérrahalmozzuk és rárakjuk a raguval megpakolt tarja szeleteket. Megszórjuk petrezselyemmel és reszelt sajttal.

Jó étvágyat kíván a Liget Étterem!

Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!