A magyar konyha egyik legfontosabb, mégsem őshonos fűszernövénye a paprika, Közép- és Dél-Amerika trópusi tájairól származik, ahol már az aztékok idejében termesztették. Hazánkban először csak főúri kertekben találkozhattunk vele. Később a csöves fűszerpaprika olcsó borspótló fűszerként terjedt el vörös törökbors, tatárkabors, pogány bors néven. A piros paprika háromszor, a zöld pedig kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a világossárga és a fehér termésszínű fajták. Az apróbb bogyójú fajtákban is több C-vitamin van, mint a húsos, nagy bogyójúakban. 10 ok, amiért érdemes fogyasztani, erről olvashatnak lapunk 13. oldalán.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes

31. szám
Gasztronómia|49


Forrás…

Kapcsolatfelvétel

Ha éppen nem vagyunk elérhetők, küldjön e-mailt!